tirsdag 8. september 2009

Home, sweet home...

Godt å komme hjem til familien og stillheten i Finnmark.
Avslutter guidesesongen for Hurtigruten med en foredragsturne om Grønland fra Tromsø til Øst-Finnmark med M/S Kong Harald.
Om det blir nye seilas i Arktis sesongen 2010 er uvisst. Har mest lyst til å være i Finnmark og holde hundene i full trening neste sommer..
Roen har senket seg over Tanabreddens ungdom og livsrytmen går inn i en høstfase med daglig trening og jobbing i hundegården. Stemningen er japansk haiku-melankoli..
Mørketida og vinteren nærmer seg. Det er om å gjøre og være forberedt på snø og kulde. Vedskålen er fylt opp med stabler av tørr bjørkeved. Frysere og spiskammer fylles av laks, lam, rein, bær, hvitløk, poteter, ville vekster og grønnsaker til to og firbeinte. Vi er klar for en lang og kald vinter...
Med 2 nyfødte valper har vi tilsammen 26 hunder. 21 voksne i trening. 3 valper født i februar. De skal alle ha hundehus. Nytt av året er 3 europaller under alle hus for å slippe å spa de frem etter hvert snøfall.
Noen av husene har hatt en tendens til å føyke igjen ved antydning til et vindpust fra vest. Det håper vi å unngå denne vinteren.
Bilder av hundegården kommer.