tirsdag 17. februar 2009

Klare for Finnmarksløpet!Årets høydepunkt og det store målet for sesongen, Finnmarksløpet 2009, går av stablen 7. mars i Alta kl 1100. Den starten har vi tenkt å rekke. De nærmeste ukene går med til pakking av hundefor og obligatorisk utstyr, potesokker og salve, dekken, sleder og belegg, ekstra klær og utrustning for kjører. Alltid noe ekstra.
For hundenes del får de korte turer på 1-3 mil og mye hvile de nærmeste ukene. Turer med valpene og å springe mye løs er fint tidsfordriv for å få opp humøret og farta.
Lederhundene rullerer om å ligge inne på sofaen og få sin daglige massasje.. Sprengkulda innbyr ikke til de virkelig lange turene, men en gang i uka kjører vi 5-6 mil på elva for å holde utholdenheten ved like.
Førstkommende helg kjøres Finnmarksløps-traseen opp, og vi har planer om å kjøre etappen fra Levajok til Tana bru med en lengre hvil på sporet. Det blir den siste lange turen før start. Alle hundene er pr idag skadefrie, men ikke alle er like godt forberedt til å springe 100 mil på ei uke. Av 16 hunder i trening har 4 åringer ikke vært med på de aller lengste turene. De er umodne og uferdige i bevegelsene, og trenger et år ekstra for at kroppen skal "sette seg".
Vi kommer derfor til å låne inn to erfarne hunder fra Ralph Johannessen og Stein Håvard Fjestad for å ha 14 hunder på startstreken.