onsdag 10. desember 2008

God innsats i Tanaløpet!

Sara er klar for å kjøre først ut og dra Elisabeth Wilsgård inn til 1.plass.

Sigurd Domaas før han ble forbikjørt av Edda Sundt.

Vi stilte med fire spann i Tanaløpet i helga og endte opp med å vinne både rekrutt- og juniorklassen. Med våre hunder vant Edda Sundt og Elisabeth Wilsgård hver sin klasse, og Renate Olsen kjørte inn til 2.plass bare 9 sekunder etter Elisabeth i juniorklassen.
I klassen for 6-spann (3x9 km) ble Arne nr 6 av 19 spann med 5 unge hunder i spannet.
Vi er kjempefornøyd med å ha fått gjennom 16 unghunder på Tanaløpet!
Tanaløpet er i realiteten et barne/sprintløp. På denne tiden av året er det ikke naturlig å kjøre raske, korte distanser for hunder som trenes til maratondistanser som hundremila på Finnmarksløpet. Hundene går 25-30 mil i uka, de fleste turene er på 4-6 mil, og marsjfarten ligger på mellom 12 og 18 km/t. I Tanaløpet har de raskeste en snittfart på ca. 25 km/t!
Det optimale hadde vært et løp på 3x6 mil med 6 timer hvile. I år var det forhold for å kjøre langt. Elveisen har vært god i ukesvis og de kommunale skuterløypene er åpne.
Det vil utvilsomt løfte hele miljøet av langdistanse-kjørere om vi kjører lange løp tidlig i sesongen. Målet før nyttår er å ha ei gjennomkjøring på 3x8 mil med 6 timer hvile mellom leggene.. Inspirert av Sheep Mountain i Alaska.