lørdag 23. oktober 2010

Gjørmebryting!

Drømmen om hvite jomfruelige vidder drukner i søle om dagen. Barmarksløypene er fulle av gjørmehøl og brunstgroper. Langtidsprognosen fra Yr.no sier tørt og kaldt. Ingen snø. Med andre ord knallharde traseer med knivskarpe iskrystaller som skjærer potene til blods. Vi lengter til indre strøk hvor snøen har meldt sin ankomst og distansene kan økes til 5-6 mil på jevne skogsbilveier gjennom furuskogen.



onsdag 20. oktober 2010

Haiket med Liaklev

Gratulerer som ny presse- og informasjonsansvarlig i Finnmarksløpet, Trond!


Under Finnmarksløpet 2009 haiket journalist Trond Andersen fra TV-NORD med meg på sleden før Kirkenes. Det er et av få tv-intervju som er gitt med journalisten som passasjer på sleden i et løp. Se videoklipp på: http://www.altaposten.no/lokalt/Finnmarksl_pet/article240798.ece

fredag 8. oktober 2010

Barmarkstrening i Tana


Fotograf: Stein Windingstad

Filmsnutten viser starten på en barmarkstur med slede sommeren 2007. Sleden er en gammel rusten skuterslede jeg fant på Båtsfjordfjellet. Ifølge Jan Vidar Dahle var den etterlatt der engang i forrige årtusen.. Den avgikk ved døden etter en ublidt møte med ei bjørk i Tana. Å bruke slede på barmark til sommer- og høsttrening er morsomt og fin variasjon for hundene. Det kan være tøft fysisk for kjører om terrenget er hardt og steinete. Spannstørrelsen? Full kontroll er bare å glemme. 18-spann på sandbankene i Tana var helt perfekt, men sleden ble ødelagt av sandfriksjonen og kraften fra spannet som rev de ulike delene fra hverandre. 10-spann er en fin størrelse på gress og myrer. Snøankeret egner seg godt som håndbrekk der en finner feste i tuer, trær og stein.